Багатопрофільний
лікувально-діагностичий центр

Час роботи:
Пн-Пт 08:30-18:00
Сб 09:30-14:00

+38 (050) 700-87-87 Замовити дзвінок

Факти про УЗД черевної порожнини

Здоров'я кожної людини - це одна з найважливіших складових щастя для всіх членів сім'ї. І необхідно дуже постаратися, щоб зберегти його до глибокої старості. Як відомо, краще проводити профілактику захворювань, так як невчасно розпочате лікування може закінчиться неприємними наслідками. Дуже важливо вчасно проходити медогляд, а також, фахівці рекомендують, проводити УЗД черевної порожнини. За допомогою цієї діагностики найбільш ретельно можна досліджувати такі органи, як підшлункова залоза, печінка, селезінка, жовчний міхур. Крім цього, можна провести дослідження передньої черевної стінки.

За допомогою УЗД органів черевної порожнини ми отримуємо більш повну картину стану здоров'я. З проведеного дослідження можна дізнатися:

структуру і розмір органів;
наявність сторонніх утворень;
зміна структури внутрішніх органів;
правильність розташування.
Так, наприклад, якщо навіть аналізи крові і сечі в нормі, то за допомогою УЗД можна визначити початок жовчнокам'яної хвороби на ранній стадії. Звичайно, проходити процедуру краще у досвідченого лікаря, який має багаторічний досвід роботи в даній сфері, і який використовує високотехнологічне обладнання.

Крім вибору хорошого лікаря, також необхідно пам'ятати про правила підготовки до проходження УЗ діагностики.

По-перше дослідження повинно проводитися на голодний шлунок.
Рекомендується чотири дні перед процедурою виключити з раціону свого харчування продукти підсилюють газоутворення (газовані напої, бобових, кукурудза, молочні продукти, капуста, чорний хліб).
За добу до процедури можна пропити активоване вугілля або препарати на основі семітікона, що знижують газоутворення.
Обов'язково перед процедурою необхідно відвідати свого лікаря, який дасть більше повні і точні інструкції.

Якщо є дискомфорт і неприємні відчуття в черевній порожнині, а аналізи нічого не показали, можна пройти УЗД органів черевної порожнини і отримати більш повну картину про стан свого здоров'я.

Процедура є абсолютно нешкідливою і дуже інформативною.
Увага і любов до себе і свого організму - запорука довголітньої і щасливого життя.

Факти про УЗД черевної порожнини